http://shimikonnyaku.asablo.jp/blog/
http://www.ne.jp/asahi/nakajima/shimikon/

Shimi-konnyaku history2021年03月10日 12:18

 Shimi-konnyaku history ,reference: Suifu Village Magazine
It is said that in 1795, Kenji Kimura, a local doctor who was famous for exploring Etorofu Island, introduced the manufacturing technology from Tanba Country to Kegano-cho, Hitachiota City. Reference: Suifu Village Magazine (It was Suifu Village before the merger with Hitachiota City) Shimi-konnyaku in the photoes Shimi-konnyaku: manufactured in 1948 by Mr. Isao Inoue and other manufactured by Toshi Nakajima by 1984 70 years have already passed, but there is no change. It is an ingredient that can be stored for more than 50 years if it is avoided from moisture. It is a "natural freeze-dried food" that people used to think of.

幕張の夕暮れ2021年03月12日 18:21

Foodex Japan参加のために宿泊したApa Hotel 幕張の 部屋からの夕暮れの写真です。美しい夕日でした。

凍みこんやにゃくを使ったすきやき2021年03月27日 13:33

凍みこんにゃくを使ったすきやき
スキヤキを作りました。 凍みこんにゃくを水につけ灰汁(あく)を抜き、お湯で煮てお湯を捨てます。 その後、お好みのサイズに切り、良く水切りをして、すきやきの中に 入れます。スポンジのようにすきやきの味が染み込み美味しいです。

Sukiyaki with Shimi-konnyaku2021年03月27日 13:41

Sukiyaki with Shimi-konnyaku
We made sukiyaki. Soak Shimi-konnyaku in water to remove the lye, boil it in hot water, and discard the hot water. After that, cut it to the size you like, drain it well, and put it in the sukiyaki. The taste of sukiyaki is soaked in the Shimi-konnyaku and it is delicious.
http://www.ne.jp/asahi/shimikon/nakajima/
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